Absolwentka Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu, ukończyła pięcioletnie studia magisterskie na kierunku Dietetyka. Pasjonuje ją człowiek oraz leczenie poprzez żywienie. Każdego pacjenta traktuje indywidualnie oraz całościowo. W praktyce opiera się tylko na treściach, które są poparte badaniami naukowymi. Nie eksperymentuje na swoich podopiecznych, podczas pierwszych wizyt nie wręcza gotowych diet ani nie rozpisuje tzw głodówek.
Specjalizacja:
diety w insulinooporności, posiadam certyfikat SOIT nadany przez Fundację Insulinooporność,
diety w cukrzycy oraz zaburzeniach metabolicznych,
diety w zaburzeniach endokrynologicznych (hashimoto, niedoczynność/nadczynność tarczycy, PCOS),
diety przy chorobach układu pokarmowego (refluks, wrzodziejące zapalenie jelita grubego, choroba Leśniowskiego-Crohna, zespół jelita drażliwego, schorzenia wątroby oraz trzustki, dna moczanowa),
żywienie pacjentów z chorobami układu krążenia oraz po zawale mięśnia sercowego,
diety dla dzieci oraz kobiet w ciąży i matek karmiących,
terapia nadwagi, otyłości, pomoc przy niedowadze,
diety w alergiach oraz nietolerancjach pokarmowych.