Absolwentka studiów magisterskich na Wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu Człowieka Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Dietetyka jest nie tylko jej pracą, ale również ogromną pasją. Do każdego pacjenta podchodzi indywidualnie, uwzględniając jego styl życia, stan zdrowia oraz preferencje żywieniowe.
Specjalizuje się w dietach redukcyjnych dla dzieci i dorosłych, dietach w chorobach, dietach eliminacyjnych, żywieniu kobiet w ciąży oraz po porodzie.
Pracuje z pacjentami w każdym wieku. Jej celem jest nie tylko uzyskanie pożądanego przez pacjenta efektu, ale także utrzymanie go poprzez naukę prawidłowych nawyków żywieniowych.
Dieta jest bardzo ważnym elementem w leczeniu wielu chorób i tą wiedzę przekazuje swoim pacjentom. Stale podnosi swoją wiedzę, uczestnicząc w szkoleniach z zakresu dietetyki, dietetyki klinicznej, psychodietetyki, żywieniu w sporcie.